Planets Startsida Facebook

fredag 24 juni 2011

Midsommarafton i nytt stuk för min del!

Ja då var det midsommar igen då!
Tanken är att jag senare ikväll kommer att skriva ett större inlägg med sammanfattning av vad som hänt under dagen och att jag nu presenterar planen!

I år kommer jag att uppleva en tredje variant av midsommarfirande, jag har tidigare firat midsommar på två olika sätt och idag så blir det en helt ny variant.

De flesta år har jag firat med min familj samt en vän-familj, Winqvist, men så kommer inte att ske i år för min del.
Då har traditionen sagt att vi vid tolv går ner till Mjösund, båtplatserna här, och tar emot våra gäster som kommer från Göteborg med båt.
Efter det så brukar vi mestadels sitta och prata och skratta innan maten kommer fram! Maten brukar bestå av klassiska midsommarrätter med sill och nubbe, även köttbullar brukar ingå så jag verkligen mår bra! Långsamt strosande mot Råön väntas sedan där själva firandet äger rum med allt som de har att erbjuda! Sista 300metrarna har man, framför allt som yngre, chans att få åka höskrinda i sann midsommaranda!
Lotterier, fiskedam, musik, uppträdande i form av dans artisteri och cirkusnummer, dans runt stången och massor av folk är några delar av utbudet!

En härlig tid brukar vi spendera där efterföljt av promenad hemåt för mys!
Vanligtvis sover de också över så att vi träffas en stund innan de åker efterföljande dag!

Denna variant av firande har jag i princip gjort samtliga sommar, med förra året som undantag!
Då firade jag det med mina vänner hemma hos Rasmussons och det var sannerligen otroligt roligt!
Vi satt och skratta och sjöng och stämningen var inte annat än på topp! Otroligt rolig tid spenderades där med vänner!

Men i år så bär det av mot nya äventyr! I år så väntas firande med flickvän med familj samt den vän-familj jag var i Dubai med i vintras! Om jag har stor stor tur så kommer en av mina bästa vänner Carl (Kalle) att styra kosan ifrån sitt näste i Uppsala där han studerar till tolk, ner hit till oss i Stenungsund, där han hör hemma, för att fira midsommar!
Jag hoppas otroligt mycket att så är fallet då jag verkligen har saknat honom och det skulle vara väldigt roligt om han kom!

Vi får väl se hur det hela artar sig och vad det blir av dagen!

Jag kunde inte låta bli att slänga in den här underbara videon från IKEA så alla vet hur ni skall gå till väga under firandet!
Trevligt midsommarfirande!

1 kommentar:

  1. HejNiklas,har du någon fin bild på Råön från midsommar. Vi håller på att göra en folder för sommarens aktiviteter på Råön. Det var väl du som lade ut dom fina bilderna förförra året??
    Vi har bytt hemsida, och håller på att jobba med den nya, där det då ska vara även film och bilder.Kan du skicka mig nå´t som jag kan ha i foldern. Hälsningar ViviV ordförande i Bygdegillet Stenungsund. vivi.vestin@telia.com www.bygdegillet.com

    SvaraRadera