Planets Startsida Facebook

söndag 24 juli 2011

Brons till fantastiska Johan Rogestedt på 800m i junior EM

Känner jag Johan rätt så är han inte helt nöjd med en bronspeng, men vad fasiken! Johan har mååånga år kvar på banan i absolut världsklass och att inte vinna allt är en naturlig del på vägen! Han är extremt talangfull och har all den motivation det krävs för att nå hela vägen! Så länge Johan trivs med att tävla och träna så finns det inga gränser för vad han kan nå!

Det är så roligt att se honom tävla och utvecklas på det vis han gjort och han har framtiden framför sig!

Detta loppet var inte optimalt upplagt av Johan och 800m-loppet i sig var inte det heller optimal! Det blev hög fart från början vilket gjorde svårt för Johan att komma starkt på slutet och i början av andra varvet så var et flera i startfältet som kroknade plötsligt och farten sänktes kraftigt bakom ledaren som kunde fortsätta springa utan att något störde honom. Men för Johan så ändrades hans löprytm då det plötsligt kom flera löpare framför honom i bredd som tappade i fart! Dessa var han tvungen att ta sig förbi och när han väl gjorde det så hade fransmannen fått en rejäl lucka då han inte hade påverkats av det som skedde bakom honom! Johan fick då trycka på lite väl mycket i ett tidigt skede vilket gjorde att han inte kunde öka så mycket på slutet! Men han tog igen mycket och slet sig till en bronspeng med en Rogestedt-spurt!

Även om brons inte var hans mål så var det ändå mycket imponerande av honom! Du är GRYM Johan!
Stort grattis till ännu en medalj på ett stort mästerskap!




Dom öppnar hårt, vilket är en nackdel för Johan! Bättre hade varit en lugnare öppning med mer fokus på spurt!

Han tar igen rejält, men fransmannen har kunnat trycka och skaffa sig ett rejält grepp om loppen medan Johan var tvungen att ta sig runt flera långsammare löpare som kroknade pga den hårda öppningen


 
 




En fantastisk avslutning i sann Rogestedt-stil! Synd bara att fransmannen han skaffa sig en så stor lucka bak!
Ännu en fantastisk prestation av Johan!

Loppet går att se här, det är även där jag sparat ner bilderna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar