Planets Startsida Facebook

onsdag 21 november 2012

Sponsrad Video: Mälardalens Tekniska Gymnasium



Nu under hösten 2012 har Mälardalens Tekniska Gymnasium öppnat dörrarna för den nya årskullen av entusiastiska elever. Skolan är en satsning som Scania, AstraZeneca och Telge bedriver. Fokus för denna skola är teknik i en inspirerade miljö med entusiastiska lärare som bedriver undervisningen.
Så nu har den första skaran elever att påbörja sin gymnasiala studier på denna skola och efter vad jag nu läst om skolan och dess målsättning och seriositet så spår jag dessa elever en ljus framtid med mycket intressant och roligt genom sin gymnasietid.


Äntligen så börjar man verkligen satsa på de med brinnande intresse, något som jag ansett vara extremt viktigt i vårt avlånga "lagom" land! Internationellt så tappar vi gällande kunskap relativt mot de andra nationerna med likadana förutsättningar och vi har verkligen varit i stort behov av något nytt. Något som detta projektet!


Projektet handlar om en ny gymnasieskola i centrala Södertälje som skall nå upp till alla de förväntningar som vi ambitiösa teknikintresserade någonsin kan ha. Skolan marknadsför sig som "en inspirerande miljö som andas teknik".

Tre starka ord som skall symbolisera och konkretisera detta projekt är Sammarbete, Nyfikenhet och Ambition.

En skola som är riktad mot de personer som verkligen vill satsa på sina studier. "Du måste satsa mer, men får också mer tillbaka"! Man har exempelvis möjligheten att få ytterligare 1000kr varje månad förutom studiebidraget!

Följande punkter profilerar denna skola sig med:

  • En bra skolmiljö
  • Praktik
  • Studiebonus
  • Garanterad anställning
  • Tydligt fokus på teknik
  • De bästa lärarna
  • Det bästa klimatet
  • Stark koppling till näringslivet
  • Högskolebehörighet


Det är med stor glädje och förväntan som jag tar emot beskedet om denna skola och jag hoppas och tror att den även kommer att kunna vara en förebild för fler skolor att profilera sig och våga sticka ut hakan i jakt efter målmedvetna och intresserade elever.
Dessa ambitiösa elever får nu chansen att utvecklas i en miljö full av potential!

Passa på att ta en titt på videon under som summerar det hela på ett spännande vis
Sponsrat av Scania





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar