Planets Startsida Facebook

lördag 23 januari 2010

Burken


Ja, här följer då en bild på min nya dumburk. Det är en HP Mini 110-1100 och har alla funktioner jag behöver. Det jag tycker mest om med den är något som kallas för "HP instant web" och är ett program som drar igång när man sätter på datorn istället för själva operativsystemet. Detta gör att man är inne på internet, kollar mejlen, kollar bilder, lyssnar på musik, skriver i kalendern chattar o dylik inom 5 sekunder efter att man tryck på on-knappen på datorn. En helt fantastisk funktion som verkligen underlättar för oss som har datorn som kalender osv och snabbt vill kunna ha tillgång till den.

Förövrigt så hade jag och pappa en liten filosofi-stund vid frukostbordet imorse, vilket inte händer allt för ofta. Det vi tillslut kom överens om där vi hade samma åsikt efter flertalet prövade ämnen, var att en liten handling som man själv gör får en enorm spridning som ökar i framtiden.
Det vi menade var att, man som exempel skulle ställa sig framför en spårvagn i stan och hindra den för att åka i några minuter. Detta skulle göra att man förändrar framtiden för alla i spårvagnen och kanske tillslut för hela staden, kanske hela världen! Tanken är den att om du sinkar spårvagnen så kanske en man kommer för sent till parkeringen där han har tjänstebilen som han skall ta till flygplatsen där han skall iväg på en affärs resa. Förseningen gör dock att mannen inte alls har så gott om tid på sig som han planerade att han skulle ha, utan måste ta igen denna förlorade tiden på vägen till flygplatsen i bilen. Nu råkar det vara så att det är vatten på vägen och mannen tvingas, för att inte komma för sent till flyget, ligga i så hög hastighet att han får vattenplaning och kör av vägen och mister livet. Då har du inte bara påverkat denna mannen utan även resten av hans släkt och vänner som alla förändras av denna tragedi och tvingas göra nya val i livet. Hans fru kanske träffar någon annan, och hans barn går inte in i den där affären i stan för att köpa mannens 50-års present. Så butiksägaren som precis låg på gränsen till konkurs måste stänga igen butiken för gott då inte den månadens försäljning hade levt upp till hans sista förhoppningar. De fem minuter du spenderade framför spårvagnen kommer aldrig sluta påverka folk i framtiden. På samma sätt kanske du räddade livet på någon som skulle blivit påkörd av spårvagnen men nu, med marginal, hann gå över vägen utan att få en spårvagn i pannan.

Detta var några extremfall, men tänk på saken, visst är det så att i princip varje handling du gör på verkar någon annan som i sin tur påverkar någon annan och som pga av detta väljer en annan väg osv... Det räcker med småsaker, men det påverkar framtiden med en vid spridning! eller?
Så tänk på vad du gör!!
Hejsvejs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar