Planets Startsida Facebook

måndag 4 februari 2013

Sponsrad Video: Telge Energi - sänk skatten på ren el




Telge Energi har precis lanserat en kampanj de kallar solupproret där Telge Energi samlar in namnunderskrifter för att få igenom sänkt energiskatt på ren el. De anser att de har ett ansvar att göra det lätt för kunderna att välja ren el vilket gör att de valt att driva denna fråga. Det är även Telge Energis vision att förändra världen genom att minska koldioxidutsläppen.

Denna text finner man på Telge Energi:s hemsdia:

Koldioxidutsläppen på jorden ökar dramatiskt. Vi står inför en klimatkris där haven försuras och isbergen smälter samtidigt som tundran i Ryssland tinar, vilket skapar dramatiska enorma utsläpp av metangas i atmosfären. Trots att det inte längre råder någon tvekan om de här problemen lyckas inte världens beslutsfattare komma överens om åtgärder som är tillräckligt effektiva. Därför startade vi Solupproret. För om de stora besluten uteblir måste vi tillsammans göra något för att rädda världen – kilowattimme för kilowattimme.

Solen är den energikälla som aldrig sinar

För att öka utbyggnaden av solpaneler erbjuder vi på Telge Energi alla våra solkraftsproducenter bra betalt för elen som de producerar. Ju fler kunder vi får, desto fler solkraftsproducenter kan vi teckna avtal med. Och ju mer solkraft desto mindre miljöfarlig kolkraft blir vi i Europa beroende av.
På en yta motsvarande Bornholm, 2,5 x 2,5 mil, kan man producera ungefär lika mycket solkraft som 12 kolkraftverk (cirka 60 TWh). Du kan bidra till solkraftens utbyggnad genom att lägga till solkraft i ditt elavtal. Det är en liten insats för dig, men tillsammans med alla andras små insatser är det en av de största förbättringar som vi just nu kan göra för miljön. 
Jag tycker att man skall supporta alla vettiga insatser om görs för för klimatet, därför tycker jag att även ni skall skriva under för namninsamlingen.
Ta även en titt på videon nedan som illustrerar det hela snyggt i en tecknad film!
Sponsrat av Telge Energi


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar